OTOBİL ÜNİTELERİ

Opet Otobil sistemine dahil olurken Opet’in anlaşmalı olduğu yetkili servisler aracılığıyla aracınıza bir ünite monte ettirmeniz veya anahtarlık şeklindeki ünitelerden edinmeniz gerekir. Bu akıllı üniteler daha sonraki akaryakıt alışverişlerinizde aracınızı tanıyarak dolum işlemlerinizi gerçekleştirir. Bunun yanı sıra bu üniteler sayesinde araçlarınızın akaryakıt alım limitlendirmesi yapabilmeniz de mümkündür. Böylece şirket araçlarınıza sizin koyduğunuz limit kadar dolum yapılabilir.

İki çeşit otobil ünitesi bulunur. Bunlardan birincisi Fuelopass ismiyle de bilinen Halka Tipi Ünitedir. Halka tipi ünite her araç için özel olarak programlanır ve firmanın talebine göre limitlendirme işlemleri yapabilir. Halka Tipi ünitenin diğer üniteden en önemli farkı araca monte edilmesidir.

Bir diğer ünite ise Bireysel Ünitedir. Bireysel Ünite Halka Tipi Üniteden farklı olarak araca monte edilmez. Onun yerine anahtarlık şeklinde kişiye tahsis edilir. Pompa ünitesi anahtarlık şeklindeki chipi tanıyarak gerekli bilgileri alır ve aracı tanır. Bu iki ünitenin çalışma mantığı benzer şekilde çalışsa da birinin anahtarlık şeklinde olması ve diğerinin araca monte edilmesi yönünden farklılık gösterirler. Bu sebeple Halka Tipi Ünite daha çok şirket araçları için kullanılırken bireysel üniteler bireysel araçlar için tercih edilmektedir.

Otobil Üniteleri