TAŞITMATİK

Taşıtmatik Nedir?

Taşıtmatik , şirket araçları için uygulanan, şirket araçlarının sisteme kaydedilip ne kadar yakıtın ne zaman hangi istasyondan alındığını raporlayan sistemdir. Taşıtmatik sisteminde taşıta monte edilmiş olan sayaçla beraber aracın kaçıncı kilometrede olduğu, kaç kilometre yol gittiği, tekrar yakıt alımını nerede ve kaçıncı kilometrede aldığı gibi bilgiler sisteme kaydedilir.

Taşıtmatik Nasıl Çalışır?

Şirketler, araçlarını taşıtmatik sistemine kaydetmek için başvuru yapar ve yetkililerle anlaşmalar yapılır. Anlaşma sağlandıktan sonra taşıtmatik ünitesi yetkili tarafından araçlara takılmak üzere şirketlere gönderilir. Gönderilen taşıtmatik ünitesi hizmeti veren akaryakıt firmasının anlaşmalı olduğu noktalarda araçlara monte edilir. Monte işleminden sonra taşıta, istasyonlardaki ön saha çalışanları tarafından tanınması için arka cama sisteme dahil olduğunu gösteren logo yapıştırılır ve araç taşıtmatik sistemiyle çalışan pompalara yönlendirilir.

Araç taşıtmatik sistemiyle çalışan pompaya yaklaştığında ön saha çalışanı yakıtı aracın deposuna sokar. Aracın depo ağzına daha önce monte edilen taşıtmatik ünitesi ile pompa iletişime geçer ve yapılan dolum akıllı taşıtmatik sistemi üzerinden merkeze gönderilir. Hangi türde yakıt alındı, ne kadar yakıt alındı, ne zaman yakıt alındı gibi bilgiler merkez veri bankasına kaydedilir.

Taşıtmatik sistemi işlemi tamamlandığında akaryakıt dolumu fişi basılır ve bu fiş ön saha çalışanı tarafından araç kullanıcısına verilir.

Taşıtmatik sistemi kapsamındaki yakıt tüketimi her ayın 15’i ve son günü sistem tarafından raporlanır ve bu faturalar, fatura tarihinden 10 gün sonra firmanın anlaşmalı olduğu bankalardaki tanımlı hesaptan otomatik olarak tahsil edilir.

Taşıtmatik sistemi ile ilgili tüm işlemleri sisteme kullanıcı adı ve şifreyle girilerek online olarak yönetilebilmektedir.